Google analytics


balloon

ОБУЧЕНИЯ

Google Analytics е безплатен продукт, който е подходящ за всеки бизнес, имащ уеб сайт или мобилно приложение. Данните, които се събират, биха могли да отговорят на въпроси като от къде идват потребителите на вашия сайт, какво правят на сайта, извършват ли действието, което вие целите, връщат ли се отново и т.н. Всички данни са на ваше разположение, за да насочвате потребителите и да подобрявате ефективността на вашите сайтове.

*Снимка от StartUp Conference Next 2014, тема: Google products for startups

 

ga

Интегриране

Моята практика за всеки клиент, за когото разработвам и оптимизирам рекламна кампания в Google AdWords, е винаги да използвам Google Analytics за проследяване на резултатите и подобряване на ефективността. Когато управлявам кампании в други мрежи или канали отново използвам този продукт, за да измеря трафика, анализирам резултатите и взема решение за оптимизация база на събраната информация.

ПОВЕЧЕ ЗА ОБУЧЕНИЯТА…

Участвах на няколко агенционни обучения, организирани от Google Partners:

  • Google Analytics day – запознаване на аудиторията с предназначението на продукта, разглеждане как се модифицира тракинг кода и най-чести практики, проследяване и видове реализации в Google Analytics и свързване на акаунт с Google AdWords, функционалности за напреднали – multichannel funnels и ремаркетинг листи през Google Analytics.
  • Advanced Analytics day – разглеждане на филтри за напреднали, track events и цялостно измерване на рекламни кампании в Google Analytics, използвайки автоматичното и ръчно маркиране на целевите URL адреси.
  • Analytics certification day – целите на обучението бяха успешно полагане на изпита за Аналитикс.